Chokladformar med hallon- lakritssylt

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Går snabbt att göra och är jättegoda. Har man enbart hallonsylt så går det lika bra.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl sylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett, socker, och vaniljsocker vitt och poröst. Arbeta snabbt samman alla ingredienser till en slät deg. Forma degen till en rulle på mjölad arbetsbänk och dela den i 30 jämnstora bitar. Rulla degbitarna till runda bollar och lägg i småbrödsformar. Tryck en fördjupning i varje degboll och lägg en klick sylt i varje. Grädda 12-15 minuter i mitten av ugnen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben