Solgul mangosorbet

Serverar: 4 portioner

Frisk mangosorbet som får bäst konsistens om den görs i glassmaskin. Då ska äggvitan tillsättas ovispad.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 mogna mangofrukter á 300-350 g
  • 1 dl pressad apelsin
  • ½ dl pressad citron
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Koka socker och vatten häftigt 1 minut. Kyl i vattenbad.
    2. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Kör dem i matberedare eller mixer tillsammans med sockerlag och citrussaft till en slät puré. Tillsätt äggvitan och frys massan i glassmaskin ca 20 minuter.
    3. Utan glassmaskin: Frys den sötade fruktpurén i en bunke 2-3 timmar tills den är tjock men inte hård. Vispa äggvitan styv och tillsätt den under fortsatt vispning. Ta fram och vispa sorbeten någon gång under infrysningen.
    4. Förvara mangosorbeten i frys. Före serveringen kan den gärna stå i kyl en stund för att bli tempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben