Överraska med en magnifik final, vår glassbomb i choklad är fylld med solgul mangosorbet.
Ingredienser
4 äggulor
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Fyllning
1 l mangosorbet
Garnering
mynta
färska fikon
Instruktioner
Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker.
Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten.
Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna.
Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet.
Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre.
Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Garnera med mynta och fikon.