Glassbomb med sorbet

Serverar: 8 portioner

Överraska med en magnifik final, vår glassbomb i choklad är fylld med solgul mangosorbet.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Fyllning
  • 1 l mangosorbet
  • Garnering
  • mynta
  • färska fikon
  • Instruktioner

    1. Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker.
    2. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten.
    3. Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre.
    4. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med mynta och fikon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben