Chokladbakelse med sorbet

Serverar: 4 portioner

Chokladbakelse med sorbet. God avslutning på en god middag.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ dl hackade valnötter eller hasselnötter
  • 1-2 krm chilipeppar
  • Körsbär
  • Till servering
  • Mango- eller hallonsorbet
  • Toppa med ett körsbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält smöret. Tillsätt hackad choklad under omrörning. Låt det smälta på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladblandningen, valnötter och chilipeppar. Fördela i 4 ugnssäkra portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
    3. Låt svalna.
    4. Kan förberedas och stå i kylen till serverigen. Servera med en kula sorbet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben