Chokladbakelser med jordgubbar

Kladdiga och goda chokladbakelser, muscovadosockret gör dem intensiva och fylliga i smaken. Blir ca 20 st.

Ingredienser

  • 3 dl mörkt muscovadosocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • 2 dl (120 g) vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Fyllning och dekor
  • 1 burk (250 g) Kesella vanilj
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smula sönder muscovadosockret om det är klumpigt. Rör smöret mjukt tillsammans med muscovadosockret. Rör ner ett ägg i taget.
    3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp den i muffins- eller mazarinformar.
    4. Grädda i mitten av ugnen i knappt 10 minuter. Bakelserna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna.
    5. Toppa varje bakelse med en klick Kesella vanilj och skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Claristar 12 mars 2010

    Ser extremt gott och lyxigt ut. Ska testa dessa nästa gång vi får gäster.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben