Glassbomb med digestive

Serverar: 14-16 portioner

Kul till kalaset. Ni kan väjla vanilj, choklad eller jordgubb det som ni tycker om!

Ingredienser

  • 6 pkt ½ liters glass
  • 200 g digestivekex
  • 50 g maräng
  • Garnering
  • Strössel
  • Tomtebloss
  • Instruktioner

    1. Lägg fram glassen och låt den mjukna till bredbar konsistens. Krossa kex och maränger. Använd en skål eller form på ca 3 liter som tål att stå i frysen. Försök att först klä formens insida med t ex vaniljglass.
    2. Blanda resten av den halvtinade glassen med kex och maräng och fyll formen. Täck över och låt glassen frysa, 4-6 timmar, gärna längre. Tag ut glassen 20-30 minuter före servering, eller doppa formen hastigt i hett vatten. Stjälp upp på kallt serveringsfat.
    3. Garnera med strössel och överraska med sprakande Tomtebloss vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben