Glassbomb

Häftig att se på och så god att bjuda på och njuta utav...

Ingredienser

  • 1 ½ liter gräddvaniljglass
  • ½ liter hallonsorbet
  • 0.75 liter lemoncurdglass från SIA
  • Garnering
  • Frukt
  • Bär
  • Silverkulor
  • Maränger
  • Isfackla
  • Tomtebloss
  • Instruktioner

    1. Halvtina mjukglassen tills den är mjuk och formbar.
    2. Klä en rund hög form på ca 2½ liter med plastfolice och lägg ner glassen. Tryck glassen mot formen kanter med en sked så att det bildas ett hål i mitten.
    3. Fyll hålet med halvtinad sorbet. Tryck ner ett smalt glas i sorberten.
    4. Frys glassen ca 45 min.
    5. Ta fram formen och ta bort glaset. Fyll på med halvtinad lemoncurdglass.
    6. Ställ in i frysen över natten.
    7. Vid servering, stjälp upp glassbomben på ett fat och ta bort plastfolien. Garnera med frukt, bär, silverkulor och maränger.
    8. Sätt i tomtebloss och njut av glasskapelsen...innan du bjuder...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skånes bästa servitör!
    I hård konkurrens vann Lenzi Fahrner från Skeppsbron 2 i Malmö, Skånes...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben