Häftig att se på och så god att bjuda på och njuta utav...
Ingredienser
1 ½ liter gräddvaniljglass
½ liter hallonsorbet
0.75 liter lemoncurdglass från SIA
Garnering
Frukt
Bär
Silverkulor
Maränger
Isfackla
Tomtebloss
Instruktioner
- Halvtina mjukglassen tills den är mjuk och formbar.
- Klä en rund hög form på ca 2½ liter med plastfolice och lägg ner glassen. Tryck glassen mot formen kanter med en sked så att det bildas ett hål i mitten.
- Fyll hålet med halvtinad sorbet. Tryck ner ett smalt glas i sorberten.
- Frys glassen ca 45 min.
- Ta fram formen och ta bort glaset.
Fyll på med halvtinad lemoncurdglass.
- Ställ in i frysen över natten.
- Vid servering, stjälp upp glassbomben på ett fat och ta bort plastfolien. Garnera med frukt, bär, silverkulor och maränger.
- Sätt i tomtebloss och njut av glasskapelsen...innan du bjuder...
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Skånes bästa servitör!
I hård konkurrens vann Lenzi Fahrner från Skeppsbron 2 i Malmö, Skånes...