Glassbomb. 8 pers.

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Till nyårsafton.

Ingredienser

  • Parfait
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Glassen
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 2 dl lingonsylt eller rårörda
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa ihop i en kastrull, gulor, vatten och socker.Låt det sjuda upp under vispning och tjockna.ej mer.Låt krämen kallna,rör om då och då. 2. Smaksätt krämen med vanoljen,vispa gräden och rör ner den. Kläd ett par skålar med plastfolie,den större, invändigt,den mindre utvändigt.Häll krämen i den större, och tryck ner den mindre i krämen.Ställ i frysen ett par timmar.
    2. Glassen 1 Vispa gulorna och florsockret poröst.Rör ner den vispade grädden och lingonsylten.Blanda väl. Ta ut den frysna parfaiten och ta bort innerskålen.Fyll hålet men lingonglassen.Ställ tillbaka den i frysen och låt den stå i 4 - 5 tim. eller längre.Själp upp "bomben" och garnera den med smält blockchoklad strössel, citronmeliss.Allt efter fantasi och tillgång..
    3. Nyårsafton trevligt att sätta in tomtebloss vid serveringen. ,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skånes bästa servitör!
    I hård konkurrens vann Lenzi Fahrner från Skeppsbron 2 i Malmö, Skånes...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben