Solgul plommonkaka

Mjuk kaka med saffran och plommon.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 g saffran (en förpackning flytande eller 1 kuvert)
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 6 gula eller röda plommon
  • 1 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt saffran. Flytande saffran rör man ner direkt i smeten. Pulversaffran blandar man först med lite socker och stöter i en mortel.
    3. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt röra kraftigt. Blanda ner crème fraiche och mjölet som har blandats med bakpulver.
    4. Fördela smeten i en smord och bröad 2 liters form med löstagbar botten. Dela och kärna ur plommonen. Tryck ner dem i kakan och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen ca 60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben