Plommonkaka

Serverar: 10 portioner

En härlig plommonkaka till kaffekalaset.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6–7 plommon
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
    3. Halvera plommonen och kärna ur. Skär plommonen i klyftor och lägg i formen. Grädda i 10 minuter.
    4. Rör ihop ägg och socker. Vispa grädden och rör ner i smeten, och häll smeten ovanpå den halvgräddade kakan.
    5. Strö över nötterna och grädda klart på samma värme i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    123kicki 14 september 2009

    En otroligt god och lättbakad kaka .Rekommenderas

    sjsj 11 oktober 2010

    Mmm, jättegod kaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben