Clafoutis

Serverar: 1 portioner

Plommonkaka

Ingredienser

  • 8 plommon
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 2 droppar bittermandelolja
  • Instruktioner

    1. 175 grader ca 45 min beroende på ugn. Dela plommonen i kvartar och ta bort kärnorna (jag hade 4 gula och 4 röda plommon).
    2. Vispa grädden, vispa ner äggen, mjöl, socker och bittermandeloljan. Häll i en smord form och placera ut plommonen på smeten. Mina plommon sjönk till botten, men det blev gott i alla fall om än inte så snyggt som de med körsbär ovanpå.
    3. Pudra över florsocker innan servering, inte nödvändigt, men det ser lite snyggare ut så.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lixa 7 september 2008

    Detta verkar ju gott men alltså hur länge skall den vara i ugnen och vilken ugnstemperatur? Vill du vara snäll och komplettera med detta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben