Clafoutis med plommon

Serverar: 6-8 portioner

Den här desserten liknar snarare en pudding än en kaka eller paj.

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl mellangrädde
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera och kärna ur plommonen. lägg dem i en ugnssäker form. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i mjölk och grädde och häll smeten över plommonen. Strö över mandelspån.
    2. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills smeten har stelnat och fått fin färg. Servera clafoutin ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben