Clafoutis med körsbär

Serverar: 4 portioner

En sorts ugnspannkaka som oftast fylls med plommon och som är en lättare konsistens än vi är vana vid eftersom gulor och vitor vispas för sig. Här är Clafoutisarna fyllda med saftiga körsbär.

Ingredienser

  • ½ liter körsbär
  • 4 ägg
  • 2 dl + 4 msk socker
  • ½ krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kärna ur körsbären. separera gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med 1 dl socker. vispa vitorna med 4 msk socker och ½ krm salt till hårt, blankt skum.
    3. Häll ner mjölk och grädde i äggulesmeten och blanda. Dela vanijstången och skrapa ur fröna. Tillsätt frön och vetemjöl. Blanda noga och vänd ner äggvitorna.
    4. Smörj små portionsformar eller en större form. Sockra insidan med råsocker. Lägg i urkärnade körsbär och häll över äggsmet.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för mindre formar och 25 minuter för stor. Lägg över bakplåtspapper om ytan får för mycket färg.
    6. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben