Muffins med kokos och körsbär

Serverar: 12 portioner

Ljuvliga sommarmuffins till kaffebordet.

Ingredienser

  • 8 msk smör eller margarin, rumsvarmt
  • 115 g strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 85 g extra fint vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 85 g kokosflingor
  • 115 g cocktailbär (syltade körsbär), delade 14 bitar
  • 12 hela cocktailbär, maraschinobar eller färska körsbär, till dekoration
  • Glasyr
  • 4 msk smör, rumsvarmt
  • 115 g florsocker
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
    2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner mjölken. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om kraftigt efter varje gång. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner tillsammans med kokosflingor. Vänd försiktigt ner det mesta av de delade cocktailbären, fördela sedan degen i pappersformarna och strö resten av de delade cocktailbären ovanpå.
    3. Grädda muffinsen 118° varm ugn i 20-25 minuter eller tills de höjt sig, fått gyllenbrun färg och känns fasta. Låt dem kallna på ett bakgaller.
    4. Glasyr: rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker och rör kraftigt samman det med smöret. Rör ner mjölken, lite i taget.
    5. Fyll glasyren i en spritspåse med en stor stjärntyll och spritsa den över muffinsen. Dekorera till sist med cocktailbär, maraschino-bär eller färska körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben