Körsbärs tiramisu

God efterrätt och "fikabröd"...med körsbär...

Ingredienser

  • 2 dl starkt kaffe
  • 4 msk Amarettolikör
  • 75-100 g Savoarikex
  • 4 äggulor
  • 1 1/4 dl Dansukker finkornigt strösocker
  • 300 g körsbär
  • 250 g mascarponeost
  • 250 g mager kesella
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda kaffe och likör. Lägg kexen i en form och droppa över kaffeblandningen. Låt stå så att kexen suger upp kaffeblandningen.
    2. Lägg äggulor och socker i en skål och ställ i en kastrull med varmt vatten. Sjud under vispning tills det är en tjock kräm. Ställ åt sidan.
    3. Skölj och kärna ur körsbären. Torka körsbären på hushållspapper innan de läggs i äggkrämen.
    4. Blanda samman mascarpone, kesella och vaniljsocker.
    5. Täck kexen med hälften av mascarponeblandningen. Lägg på äggkrämen med körsbär. Bred över det sista av mascarponeblandningen. Dofta över kakao.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben