Körsbärs tiramisu
God efterrätt och "fikabröd"...med körsbär...
Ingredienser
2 dl starkt kaffe
4 msk Amarettolikör
75-100 g Savoarikex
4 äggulor
1 1/4 dl Dansukker finkornigt strösocker
300 g körsbär
250 g mascarponeost
250 g mager kesella
1 tsk Dansukker vaniljsocker
Garnering
Kakao
Instruktioner
Blanda kaffe och likör. Lägg kexen i en form och droppa över kaffeblandningen. Låt stå så att kexen suger upp kaffeblandningen.
Lägg äggulor och socker i en skål och ställ i en kastrull med varmt vatten. Sjud under vispning tills det är en tjock kräm. Ställ åt sidan.
Skölj och kärna ur körsbären. Torka körsbären på hushållspapper innan de läggs i äggkrämen.
Blanda samman mascarpone, kesella och vaniljsocker.
Täck kexen med hälften av mascarponeblandningen. Lägg på äggkrämen med körsbär. Bred över det sista av mascarponeblandningen. Dofta över kakao.
Liknande recept
Tiramisu på äkta italienskt vis
30 min
4
Tiramisù
4
6
Tiramisu
1 h 12 min
1
Rulltårta tiramisu
5
30 min
12
1
Rulltårta Tiramisù
5
25 min
2
Cheescakemuffins med torkade körsbär
4
12
1
Tiramisu med glass
4
Biskviglass med Tiramisu Sauce
6-8
Muffins med kokos och körsbär
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!