Clafoutis glutenfri

Fungerar bra med annan frukt!

Ingredienser

  • 500 g päron inkokta eller färska skalade
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl MixWells Ljust basmjöl
  • 3 dl mjölk
  • Lite salt
  • Smör att smörja formen med
  • Florsocker att strö över
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäkerform eller en stekpanna.
    2. Skär päronen i grova bitar. Lägg päronbitarna i botten på formen.
    3. Vispa ägg och socker pösigt tillsammans med vaniljstången (som först delats på längden). Blanda ner basmjölet i bunken och vispa sedan i mjölken och tillsätt saltet.
    4. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg ner dessa i smeten.
    5. Häll äggsmeten över päronen. Baka i 200 graders värme ca 45-50 min. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben