Romflamberade körsbär och fikonkompott

Serverar: 4 portioner

Denna dessert bjuder på intensiv chokladsmak och fruktig kompott. De små yoghurtklickarna friskar upp med syrlig apelsin

Ingredienser

  • Chokladpastej
  • 150 g mörk choklad
  • 2 äggvitor
  • 1 msk honung
  • Fikonkompott
  • 10 fikon (torkade eller färska)
  • 15 körsbär
  • 1 apelsin
  • Ca 4 cl rom
  • Apelsinyoghurt
  • 5 dl Milko Naturell Yoghurt eller Fil
  • 1 apelsin
  • 2 tsk florsocker
  • Smördegspinnar
  • 1 citron
  • 1 smördegsplatta
  • Muscovadosocker eller vanligt socker
  • Instruktioner

    1. Chokladpastej: Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Vispa äggvitan till fast skum. Blanda ned honungen i den smälta chokladen och vänd ned äggvitan försiktigt. Häll över smeten i en form, klädd med plastfolie och låt stelna i kyl.
    2. Fikonkompott: Skär fikonen i grova skivor, kärna ur körsbären och lägg i kastrull. Riv skalet på apelsinen och spara i liten skål. Pressa apelsinen och häll juicen över frukten. Värm försiktigt på svag värme. Vid servering häll i romen och flambera över värme men med avslagen fläkt.
    3. Apelsinyoghurt: Låt yoghurten rinna av över natten i kaffefilter. Lägg över i skål. Blanda ner rivet apelsinskal samt socker.
    4. Smördegspinnar: Riv skalet av citronen och panera smördegen med citronskalet och sockret. Skär smördegen i centimeterbreda remsor. Snurra remsorna till skruvar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 250°C.
    5. Skiva chokladpastejen och servera med kompott, apelsinyoghurt och smördegspinne.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben