Kokoscupcakes med körsbär

Med kokos i smeten och lime i frostingen får man en härlig smakbrytning till det söta.

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl (125 g) kokos
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Frosting och garnering
  • 50 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • ½ msk mjölk
  • Rivet skal av ½ lime
  • 12 körsbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa det pösigt.
    3. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och rör ner det tillsammans med mjölken.
    4. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen 15 - 20 minuter.
    5. Vispa smöret till frostingen tills det blir vitt och pösigt. Rör ner florsockret och fortsätt vispa.
    6. Blanda ner mjölk och limeskal.
    7. Bred över frostingen på muffinsen när de kallnat. Garnera med körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben