Nyponglass med rödvinskokta körsbär

Serverar: 6 portioner

Spännande glass med spännande tillbehör...variation servera glassen med mandelbiskvier.

Ingredienser

  • 100 g torkade nypon
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 droppar bittermandelolja
  • 3 dl vispgrädde
  • Rödvinskokta körsbär
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl socker
  • 250 g körsbär
  • Instruktioner

    1. Koka nyponen i vattnet på svag värme under lock, ca 15 minuter. Mixa nyponen och passera dem.
    2. Vispa äggulor och socker poröst över vattenbad. Låt det svalna.
    3. Rör ner nyponmos och bittermandelolja.
    4. Vispa grädden och vänd ner den.
    5. Frys glassen minst 5 timmar.
    6. Koka rödvin och socker så att det blir simmigt. Lägg i körsbären och koka upp.
    7. Låt bären svalna. Servera glassen med körsbären.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ajdyg 7 augusti 2009

    Hej! Vilket spännande recept :) Låter gott. Hälsningar Ajdyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben