Rabarberclafoutis med vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Clafoutis är en fransk snabbvariant på paj och kan bakas med säsongens frukter och bär efter smak. En klick lättvispad grädde är också gott till.

Ingredienser

  • 400 g rabarber, skalade och skurna i bitar
  • 2 msk smör
  • 4 msk socker + 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 75 g skalad mandel, finmixad i matberedare
  • Tillbehör
  • ½ l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Lägg rabarberbitarna i en smord ugnsform och strö över 4 msk socker. Baka ca 10 minuter i ugnen så att de mjuknar lite. Låt svalna. Fördela rabarbern i ugnsfasta portionsformar eller en stor form som rymmer ca 2 liter. Vispa samman ägg, äggulor, socker, grädde, limesaft och -skal. Tillsätt mjöl och finmald mandel. Rör till en slät smet och fördela över rabarbern. Grädda ca 30 minuter tills clafoutin är gyllene och smeten har stannat. Servera ljummen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben