Ljummen Clafoutis

Serverar: 4-6 portioner

En lyxig ugnspannkaka!

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 färska fikon, skivade
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 dl frysta hallon
  • Florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smörj och bröa en ugnsfast form.
    3. Häll mjölk, grädde, socker, ägg, vaniljsocker, salt och mjöl i en matberedare och kör allt i 1 min på högsta fart till en jämn smet. Häll den i formen, ställ in i nedre delen av ugnen i ca 5 min.
    4. Tag ut formen och lägg på fikon, hallon och citronskal.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Om kakan får för mycket färg, täck den med aluminiumfolie.
    6. Pudra kakan med florsocker när den har svalnat lite och servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben