Clafoutis med jordgubbar och basilika

Serverar: 4-6 portioner

Frisk basilika i en klassisk fransk dessert som påminner om lyxig ugnspannkaka

Ingredienser

  • ½ liter jordgubbar
  • 1½ hackad basilika
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret. Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde.
    3. Häll smeten i en smord, ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    4. Servera kakan ljummen med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sigvaldsdotter 22 mars 2012

    Detta låter intressant, skall jag absolut prova. Men 1 1/2 hackad basilika? Är det 1 1/2 msk? Dl? Kruka? :o Tacksam för svar. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben