Plommonkaka med pistaschmaräng

Serverar: 10-12 portioner

Mumsig kaka med plommon under ett täcke av spröd maräng.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 bittermandelsarom, droppar
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 plommon
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl pistaschnötter
  • Dekoration
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk pistaschnötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Smörj och bröa formen.
    3. Smält smör, låt det svalna. Mal pistaschnötter till marängen i en mandelkvarn.
    4. Vispa äggulorna och det hela ägget med socker till en fluffig smet. Tillsätt bittermandelarom och avsvalnat smör. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem ovanpå smeten.
    5. Vispa vitorna i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum och tillsätt sockret i slutet av vispningen. Vänd ner malda pistaschnötter. Bred marängen över plommonen. Grädda kakan på nedersta falsen i 175 grader i cirka 50 minuter.
    6. Låt svalna i formen innan den läggs upp på fat. Pudra över florsocker och 2 msk hackade pistaschnötter.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben