Solgula muffins

Serverar: 12 portioner

En extra saftig muffins tack vare de rivna morötterna. Den färska ingefäran och apelsinjuicen bidrar dessutom med en mycket god smak.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1 påse syltade apelsinskal, 50 g
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 morötter, ca 150 g
  • ½ msk färsk riven ingefära
  • ½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda syltade apelsinskal, mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
    3. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner rivna morötter, riven ingefära, apelsinjuice, vatten och det avsvalnade matfettet i smeten.
    4. Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Fyll dem till tre fjärdedel med smet.
    5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben