Solskenskaka

Det här kakreceptet är en gammal goding. Receptet finns i "Vår Kokbok" från 1960. Kokboken har jag ärvt av min mormor Edla.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 hg smör eller maragrin
  • ca 15 skållade sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned mjölet i smeten. Smält smör och sätt till det sist.
    2. Häll smeten i bröad rund form eller stekpanna (ordinär storlek). Sätt in kakan i ganska svag ugnsvärme.
    3. Dekorera försiktigt med den skållade och delade mandeln innan kakan stelnat på ytan, efter ca 5 minuters gräddning.
    4. Minska värmen något mot slutet av gräddningen. Gräddningstid omkring 35 minuter.
    5. Servera med hjortron, hallon, jordgubbar grädde och vaniljglass. Kakan smakar även alldeles utmärkt utan tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben