Solvargens chockladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftig och god tårta eller kaka som lagas dagen före och är gluten fri.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatis mjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 burk kons aprikoser
  • 3 dl grädde
  • 1 st mjölkchoklad kaka t.e.x. Marabou
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen i smeten. Häll smeten i en smord form med kokos. Grädda i 175 grader ca 30 min
    2. Låt svalna helst till följande dag. Dela på kakan i 2 delar, bred ut aprikos moset på botten delen. Värm upp 1 dl grädde och bryt ner chockladen , låt svalna. Vispa resten av grädden och sätt den ovan på tårtan.
    3. Ringla den rinnande chocklad såsen över grädden när kakan är färdig

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben