Chockladkaka med kärleksglasyr och björnbär

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 35 minuter

Mäktig kaka!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g Kesella
  • Rivet skal av 1 lime
  • Glasyr
  • 300 g philadelphiaost
  • 6 dl florsocker
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • Röd karamellfärg
  • Garnering
  • Bär av olika slag
  • Hackad chocklad, nötter eller florsocker
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna.
    2. Glasyren: Blanda philadelphiaosten och florsockret med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll sedan i citronjuicen och rör om, tillsätt därfter några droppar karamellfärg.
    3. Vänta tills kakan har svalnat och bred på glasyren, garnera med florsocker och kanske lite hackad chocklad och hasselnötter..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben