En kaka där den vita chockladens honungslena sötma möter citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta konsistensen smälter varje bit på tungan.
Ingredienser
100 g vit chocklad
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2 1/2 dl vetemjöl
Saft och skal av en halv citron
2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader C.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21cm i diameter. Smält chockladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
Rör socker och Kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och chocklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker, socker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda i 25.