Vit chockladkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

En kaka där den vita chockladens honungslena sötma möter citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta konsistensen smälter varje bit på tungan.

Ingredienser

  • 100 g vit chocklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 150 g kesella lätt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • Saft och skal av en halv citron
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader C.
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21cm i diameter. Smält chockladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
    3. Rör socker och Kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och chocklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten.
    4. Blanda mjöl, vaniljsocker, socker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda i 25.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben