En härlig kaka som har många namn - måste få säga att det här är ett recept som man inte klarar sig utan.
Ingredienser
4 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 ägg
100 g smält smör
Glasyr
200 g smör
2 dl strösocker
5 tsk kanel
3 dl havregryn
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet.
Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten.
Glasyren: Smält margarinet, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min.
Töm glasyren över smeten i långpanna och försök att fördela den över hela kakan.
Grädda i 175° ca: 15-20 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.
God kaka! Lite svår att skära upp då toppingen gled med när jag skar.
I vårt kvarter heter den "Lycksele-kaka" Och hemma hos oss kallar vi den "Slå-vad-kaka", efter en vadslagning i skolan! =)