Sommarkaka

Serverar: 35-40 portioner

Tid: 40 minuter

En härlig kaka som har många namn - måste få säga att det här är ett recept som man inte klarar sig utan.

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 g smält smör
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 5 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet. Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten.
    2. Glasyren: Smält margarinet, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min.
    3. Töm glasyren över smeten i långpanna och försök att fördela den över hela kakan.
    4. Grädda i 175° ca: 15-20 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    1
    4.7
    20-30
    12

    Kommentarer (2)

    ingegerdb 2 augusti 2008

    God kaka! Lite svår att skära upp då toppingen gled med när jag skar.

    Lillafrida 1 augusti 2009

    I vårt kvarter heter den "Lycksele-kaka" Och hemma hos oss kallar vi den "Slå-vad-kaka", efter en vadslagning i skolan! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben