Heléns sommarkaka

Tid: 1 timme 30 minuter

En ljuvlig blandning av sött och surt!

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Jordgubbar
  • 70 g mandelmassa
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Förbered genom att smörja formen,24 cm, och bröa den med cocos och ströbröd.Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret, låt svalna och blanda i grädden. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda lite i taget i smör och gräddblandningen. Tillsätt citronskalet. Häll eller sikta i de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter Ta ut och svalna.
    3. Dela kakan i två delar. Fyllning: rikligt med skivade jordgubbar.Riv mandelmassa över jordgubbarna. Lägg på locket och garnera med vispgrädde och jordgubbar i den form du önskar. Jag tog citronmeliss och mera rasp från citron.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    1
    4.7
    20-30
    12
    4.7
    40 min
    35-40
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben