Helenas enkla fiskgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Egenkomponerad fiskgryta som gick hem hos familjen.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 400g krossade tomater
  • 2 dl fraiche 8% (funkar med vanlig Creme Fraiche också)
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • Saft från en ½ pressad citron
  • 600-800g Alaskan pollock eller likn. fisk
  • Svartpeppar
  • ca ½ tsk salt
  • ev gräslök att toppa med
  • Instruktioner

    1. Ha i olja, krossade tomater, fraiche, buljongtärning,citron, salt och svartpeppar i en ganska vid kastrull eller traktörpanna.
    2. Koka ihop blandningen. Skär fisken i bitar och lägg i den i såsen. Koka 3-4 min om fisken är tinad och ca 5-6 minuter om den är halvtinad. Toppa ev med hackad gräslök.
    3. Servera med ris, kokt eller pressad potatis och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    miniinatta 31 juli 2011

    Aldrig ätit så god fiskgryta förut !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben