Enkel fiskgryta

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

En super-duper enkel vardags fiskgryta som blir klar väldigt snabbt.

Ingredienser

  • 2 filéer vit fisk (t.ex. hajmal)
  • 1 lök
  • 1 röd paprika
  • Svarta oliver
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde av valfri sort
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Ca 10 cm purjolök (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Bryn en lök tillsammans med en röd paprika. Häll på valfri mängd svarta oliver och låt fräsa lite snabbt. Häll därefter på 1 paket matlagningsgrädde och krydda med en buljongtärning, salt, peppar och paprikapulver. Tina 2 filéer av valfri fisk, jag använde hajmal, tills du precis kan skära i dem. Skär i kuber i valfri storlek. Lägg i grytan och låt sjuda tills fisken är genomskinlig/vit. Tillsätt lite slantad purjolök precis innan servering.
    2. Servera med egengjord klyftpotatis, eller ris eller kokt potatis - ja i stort sett vad som helst förutom pasta.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben