En super-duper enkel vardags fiskgryta som blir klar väldigt snabbt.
Ingredienser
2 filéer vit fisk (t.ex. hajmal)
1 lök
1 röd paprika
Svarta oliver
2 ½ dl matlagningsgrädde av valfri sort
1 buljongtärning
Salt
Peppar
Paprikapulver
Ca 10 cm purjolök (kan uteslutas)
Instruktioner
- Bryn en lök tillsammans med en röd paprika. Häll på valfri mängd svarta oliver och låt fräsa lite snabbt. Häll därefter på 1 paket matlagningsgrädde och krydda med en buljongtärning, salt, peppar och paprikapulver. Tina 2 filéer av valfri fisk, jag använde hajmal, tills du precis kan skära i dem. Skär i kuber i valfri storlek. Lägg i grytan och låt sjuda tills fisken är genomskinlig/vit. Tillsätt lite slantad purjolök precis innan servering.
- Servera med egengjord klyftpotatis, eller ris eller kokt potatis - ja i stort sett vad som helst förutom pasta.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...