En lite nyttigare kaka. Den innehåller mindre än 2% fett!
Ingredienser
150 g mjöl
150 g florsocker
10 stora äggvitor
0.5 tsk vanilj
0.5 tsk mandelessens
175 g socker
Servering
Glass
Jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl och florsocker i en skål och vispa äggvitorna porösa i en annan. Tillsätt sockret matskedsvis under vispningen. Blanda ner vanilj och mandelessens och till sist mjöl- och florsockerblandningen. Häll smeten i en smord springform med hål i mitten. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter tills kakan är fast men ändå lite fjädrande.
Stjälp upp kakan så att ovansidan vänder uppåt och låt svalna på galler. Lägg vaniljglass i mitten och garnera med jordgubbar eller säsongens frukter.
TIPS: Kakan innehåller mindre än två procent fett. Den ska bakas i en springform med hål i mitten, annars blir sidorna på kakan torra innan den är färdiggräddad inuti.