Sommarkaka med mandel

Serverar: 16 portioner

En lite nyttigare kaka. Den innehåller mindre än 2% fett!

Ingredienser

  • 150 g mjöl
  • 150 g florsocker
  • 10 stora äggvitor
  • 0.5 tsk vanilj
  • 0.5 tsk mandelessens
  • 175 g socker
  • Servering
  • Glass
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Blanda mjöl och florsocker i en skål och vispa äggvitorna porösa i en annan. Tillsätt sockret matskedsvis under vispningen. Blanda ner vanilj och mandelessens och till sist mjöl- och florsockerblandningen. Häll smeten i en smord springform med hål i mitten. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter tills kakan är fast men ändå lite fjädrande.
    3. Stjälp upp kakan så att ovansidan vänder uppåt och låt svalna på galler. Lägg vaniljglass i mitten och garnera med jordgubbar eller säsongens frukter.
    4. TIPS: Kakan innehåller mindre än två procent fett. Den ska bakas i en springform med hål i mitten, annars blir sidorna på kakan torra innan den är färdiggräddad inuti.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben