Sommarrulle

Serverar: 10-12 portioner

Frasig marängrulle med fräsch och somrig fyllning.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2 ½ + ½ dl kokosflingor
  • ½ dl majsstärkelse
  • ½ dl marsánpulver för kokning
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lime curd eller lemon curd
  • 500 g jordgubbar
  • 125 g röda vinbär
  • 200 g bigarråer
  • Garnering
  • Florsocker
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under tiden du vispar. Vispa till en blank och fast marängsmet. Blanda kokosflingorna med majsstärkelse och marsánpulver och vänd ner i marängsmeten med en slickepott.
    3. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut täta långa ränder på en plåt med bakplåtspapper, som bildar botten på sommarrullen. Strö över ½ dl kokosflingor. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    4. Låt botten svalna på papperet på ett bakgaller. Vänd upp den på ett nytt papper, så att undersidan kommer överst. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
    5. Vispa grädden tjock och blanda med lime curd eller lemon curd. Bred över botten. Skär hälften av jordgubbarna och urkärnade bigarråer i bitar och fördela över grädden. Strö över några av vinbären. Låt botten ligga i 5 minuter med fyllningen så är den lättare att rulla ihop.
    6. Rulla ihop botten från långsidan som en rulltårta. Lägg över på ett avlångt fat och sikta över florsocker. Garnera med resten av bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben