Sommarrulle med marängbotten

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt god tårta som vi nyligen avnjutit! Därför bara en halv tårta på bilden. Lik budapestrullen men med kokos i.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl kokosflingor
  • + 1/2 dl kokosflingor
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl marsanpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 liter jordgubbar eller andra favoritbär
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt visning. Vispa tills du har ett fast, blankt och hårt skum.
    3. Blanda 2 1/2 dl kokosflingor med majsstärkelsen och marsanpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
    4. Spritsa smeten i långa rader( lämna någon 1/2 cm mellan raderna, det flyter ihop och blir lättare att rulla ihop då.) på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 dl kokosflingor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
    5. Lägg bakplåtspapper på ett galler och låt marängen svalna. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla pappret.
    6. Vispa grädden och bred ut på botten. Skiva jordgubbarna och fördela på grädden. Rulla ihop botten från långsidan. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben