Madame Ediths cheesecake på marängbotten

Serverar: 1 portioner

Superduperdundergod cheesecake på köpt marängbotten

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st marängbotten
  • Instruktioner

    1. Separera ägget i två olika bunkar. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Rör ner färskosten.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. (när du kan vända bunken upp och ner och skummet stannar kvar i bunken är det klart) Vispa upp grädden ganska hårt i en annan bunke.
    3. Vänd ner äggvitan i färskostblandningen. Rör sist ner den vispade grädden.
    4. Lägg marängbotten i en springform och häll fyllningen över den. Ställ i frysen i 6 timmar eller längre!
    5. Låt tina lite innan servering. Toppa med valfria bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben