Sommarrullar, friska vårrullar

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

En fräsch rätt i från Vietnam. Det är lite pyssel men det är det värt. Rullarna kan lagas med fläskött, omelett och andra ingredienser man tycker om.

Ingredienser

  • 4-6 rundlar av rispapper
  • Fyllning
  • 1 nystan kokta glasnudlar
  • 12 kokta scampi
  • 1 stekt kycklingfilé
  • 1 stor bunt färsk koriander
  • 2 dl strimlad grönsallad
  • 2 dl strimlad slanggurka
  • 1 dl böngroddar
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Hoi sin sås
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna tills de är mjuka. Häll upp dom i ett durkslag och spola igenom med kallt vatten. Låt rinna av och ställ åt sidan. Stek kycklingen, strimla den. Förbered grönsaker och scampi. Hacka koriander. och jordnötter. Strimla sallad och gurka.
    2. Doppa ner en rundel (av rispapper ) i taget i varmt men inte kokande vatten, Placera fyllningen lite nedanför mitten av varje rundel. Droppa ut hoi sin sås över fyllningen. Vik in båda sidorna av rispapperet (mot fyllningen) och rulla ihop som en vårrulle. Forsätt med de andra rundlarna.
    3. Dippas i nuoc cham eller sweet chili sås. Mmmmmm... njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben