friska cupcakes

Serverar: 25 portioner

Tid: 35 minuter

Dessa supersöta cupcakes är lätta att göra och inte alltför onyttiga. Smakar friskt och gott till alla tillfällen!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl standardmjölk
  • 5 st passionsfrukt
  • 50 g vit choklad
  • ca 1 dl färgglatt strössel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smällt smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp. Halvera passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och blanda det i smeten. Fördela smeten i små pappformar, lämna några millimeter upp till kanten. Grädda mitt i ugnen 14 min. Låt svalna. Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar. Smällt den försiktigt över vattenbad. Bred glasyr på varje cupcake. Dekorera med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben