Sommarsallad med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Bra allt i ett rätt som passar perfekt i lunchlådan eller som tillbehör till en grillad köttbit.

Ingredienser

  • 2-3 dl Matvete
  • 410 g blandade vita bönor (ZETA, En burk)
  • 2-3 pkt bacon
  • 2 tomater
  • ½ gurka
  • 1 st rödlök
  • rostade solrosfrön
  • 2 st paprikor (1 röd och 1 gul)
  • ½-1 burk creme fraiche, tomat och basilika
  • Instruktioner

    Koka matvetet enl.paketet. Hacka under tiden grönsakerna grovt och blanda ihop allt i en stor skål. Skölj bönorna i kallt vatten och blanda i dem i skålen. Klipp baconen i bitar och stek knaprigt. Blanda i dem till sist och rör försiktigt i creme fraiche. Strö över rostade solrosfrön och servera salladen ljummen. Antingen som komplett lunchrätt, gärna i matlåda eller som tillbehör till tex. grillat. Grönsakerna går att variera efter tycke, smak och säsong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben