Sommarsill

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Det här receptet fick jag av en jobbarkompis ute på Fogdö i Roslagen. Sillen avnjöts med öl och nubbe en varm semesterdag. Man kan dubbla receptet så många gånger det behövs. Mycket gott på en smörgås dagen efter

Ingredienser

  • 1 burk vanlig salt inläggningssill
  • 1 dl purjolök eller 1 dl gräslök
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen och skiva dom. Skölj av sillen och klipp den i bitar, som vid inläggning. Finskiva eller finhacka den lök Du valt.
    2. Skira smöret, skilj bort det vita. Varva sill, ägg och lök i en skål slå övar det varma smöret.
    3. Servera med nykokt färskpotatis, hårdbrödsmörgås och en kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben