Dill snaps

Serverar: 5 portioner

Tid: 3 minuter

Fin och snabbgjord snaps, klar på en dag. Jättegod till sommarsillen eller kräftskivan.

Ingredienser

  • 2 dillstjälkar med dillen kvar
  • 1 strimla citronskal
  • 4 dl vodka
  • Instruktioner

    1. Häll vodka i en rengjord flaska, stoppa i de hela dillstjälkarna med vipporna kvar, lägg ner en citronskals-strimla ca 7-8 cm lång. Obs inget av det vita från skalet skall vara med. Sätt på ett lock eller kork på flaskan. Skaka lite så allt kommer ner i spriten.
    2. Ställ flaskan i ett ljust fönster till nästa dag eller någon dag till, skaka flaskan då och då.
    3. Sila bort skal och dill, förvara kallt. Servera väl kyld till sillen, skål !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - dill
    Det är mest här i Norden man använder dill. Den kan bli uppemot 60 cm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben