Enkel och bra vardagsmat, snabblagad och lätt att variera med olika tillbehör
Ingredienser
200 g bandspaghetti (eller annan spaghetti)
Salt
Smör eller margarin
Muskot
2-3 hårdkokta ägg
1 grön paprika
1 pkt bacon (ca 150 g)
Instruktioner
Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten. Spola den hastigt med kallt vatten och lägg tillbaks den i kastrullen. Rör i en klick smör eller margarin och krydda med lite muskot.
Hacka äggvita och gula var för sig och skär paprikan i lövtunna ringar.
Bräck baconet så att det blir frasigt och vackert brunt.
Lägg upp spaghettin på varmt serveringsfat med baconskivorna i en hög mitt på.
Strö på hackat ägg och lägg på paprikaringarna.
Gott att servera till:
En grönsallad med tomat och gurka. Riven ost och tomatketchup.
detta låter jätte gott...tack så mkt =D