Spagetti lunch med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel och bra vardagsmat, snabblagad och lätt att variera med olika tillbehör

Ingredienser

  • 200 g bandspaghetti (eller annan spaghetti)
  • Salt
  • Smör eller margarin
  • Muskot
  • 2-3 hårdkokta ägg
  • 1 grön paprika
  • 1 pkt bacon (ca 150 g)
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten. Spola den hastigt med kallt vatten och lägg tillbaks den i kastrullen. Rör i en klick smör eller margarin och krydda med lite muskot.
    2. Hacka äggvita och gula var för sig och skär paprikan i lövtunna ringar. Bräck baconet så att det blir frasigt och vackert brunt.
    3. Lägg upp spaghettin på varmt serveringsfat med baconskivorna i en hög mitt på. Strö på hackat ägg och lägg på paprikaringarna.
    4. Gott att servera till: En grönsallad med tomat och gurka. Riven ost och tomatketchup.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    forestfairy 24 september 2009

    detta låter jätte gott...tack så mkt =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben