Spagetti med laxsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En mycket god, snabblagad maträtt där fänkålen sätter piff på pastan.

Ingredienser

  • Pasta till 4 personer, typ tagliatelle
  • 2 tomater
  • 2 citroner
  • 1 fänkål
  • 125 g champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g kallrökt lax
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning. Skär tomater i tunna skivor och en citron i klyftor. Dela fänkål på längden, skär bort ev. bruna fläckar och en bit av mittstocken. Strimla resten av fänkålen. Skiva champinjonerna. Skölj och strimla purjolök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt champinjonerna och purjon och fräs i ytterligare 3 minuter. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt saften från en halv citron, vispgrädde och ½ dl vatten i pannan. Rör om och låt puttra i 2 minuter. Strimla kallrökt lax och rör försiktigt ner den i pannan. Låt laxen puttra med i 1 minut. Servera pastan med laxsåsen, tomatskivorna och citronklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben