Bertils torsk med kräftstjärtar och spagetti

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Undrade minsann vad det var som Bertil skulle bjuda på när han sa "torsk med kräftrövar och spagetti", pasta och fisk? Men oj vad gott det var, lagat det själv ikväll, snabbt och enkelt dessutom!

Ingredienser

  • 400-500 g torsk
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 burk kräftstjärtar i lake, 360 g
  • 2-4 tomater, skivade
  • 3 dl grädde
  • Ca 2 dl riven ost
  • 4 portioner spagetti
  • Salt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Lägg torsken i en smord ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar. Strö över hackad rödlök och kräftstjärtar, tillsätt även spadet från kräftstjärtarna. Häll över grädden. Se till att vätskan täcker fisken. Lägg på skivade tomater, Strö riven ost på. Gratinera i 200-225° tills fisken är klar. Koka spagettin med salt och lite olivolja i vattnet, servera sedan till torsken.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ninaez 13 maj 2011

    Kanon gott :-)

    mikespike 28 september 2011

    Superdupergott!!! bland de godare pastarätterna so far! + att de är väldigt enkelt så en amatör som ja kan laga, haha!

    Vique 7 december 2012

    Tyvärr ingen hit. Går att äta men inte mycket mer än så. Rekommenderas ej.

    Snuttivonfesen 21 augusti 2013

    Överraskande gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben