Spagetti i krämig korvsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt gjorde jag av spagetti som blivit över så mängden är lite på en höft. Det blev just Txistorra-korv eftersom det var den som jag hade hemma. Gott blev det och klart godkänt av sonen. Kommentaren blev "det här kan vi ha fler gånger". Jag blev så glad!

Ingredienser

  • 300 gr Txistorra eller annan kryddig korv
  • 2 port kokt spagetti
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar eller annan krydda du gillar
  • Ev. lite mjöl
  • Instruktioner

    1. Skär korven i tunna slantar och halvera dem. Skär löken i små bitar. Bryn korv och lök till de får färg och löken är mjuk.
    2. Skär paprikan i strimlor ca 5x15 mm och tillsätt i pannan. Skär spagettin korta bitar och rör ner i pannan. Salta och krydda.
    3. Låt steka ihop och häll i grädden, låt sjuda i några minuter.
    4. Om du vill ha det krämigt, rör ut mjölet med lite vatten och häll i, låt sjuda. Rör om tills det tjocknar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jorsve 15 juni 2011

    Hej! Jag missade att skriva en sak Jag skär ner spagettin i korta bitar och lägger i den efter paprikan så den kokar med resten av tiden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben