Spenatfylld potatiskaka

Serverar: 6-8 portioner

En krämig och god potatisrätt som passar till lax, varmrökt fläskfilé, lammfiol och liknande. Kan serveras både varm som kall...

Ingredienser

  • 1 rund kyld mördeg
  • 1 ½ kg potatis
  • 1-2 dl urkärnade oliver, eller efter smak
  • 100 g babyspenat
  • 1 röd paprika
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Plasera degen i en rund form 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck till degen lätt mot kanterna.
    2. Skiva potatisarna, grovhacka oliverna. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj kärna ur och strimla paprikan.
    3. Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret skall vara ost.
    4. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakpapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.
    5. Ev. dekoration: Lägg på en kvist rosmarin och några skivor chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben