Spenatomelett med bacon

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Omelett är lätt att göra och gott. Kvällsmat på våren/hösten/vintern och lunchmat varma sommardagar.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 msk vatten, mjölk eller grädde
  • ½-t tsk salt
  • ½-1 krm vitpeppar
  • 1 klick smör
  • färsk spenat efter tycke och smak (gärna babyspenat)
  • 1 pkt bacon (ca 140 g)
  • 2 skivor mjukt vitt eller mörkt bröd
  • Instruktioner

    Knäck äggen och tillsätt vätskan, krydda med salt och peppar och vispa lätt. Gulan ska bara slås sönder. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. När smöret precis blivit lite brynt slår i du i smeten. Grädda under omrörning med en träslev tills omeletten stelnar men fortfarande är krämig på ytan. Värmen ska vara ganska hög. Skär bacon och bröd i tärningar (ta bort kanterna på brödet om du vill). Stek baconet utan fett i en teflonpanna. Lyft upp baconet (gärna med en hålslev) och låt flottet vara kvar i pannan. Fräs brödtärningarna i flottet tills de blir knapriga. Lägg spenaten på den färdiggräddade omeletten. Strö över bacontärningar och brödkrutonger. Peppra gärna lite extra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben