Serverar: 2 portioner
Tid: 25 minuter
Omelett är lätt att göra och gott. Kvällsmat på våren/hösten/vintern och lunchmat varma sommardagar.
Knäck äggen och tillsätt vätskan, krydda med salt och peppar och vispa lätt. Gulan ska bara slås sönder. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. När smöret precis blivit lite brynt slår i du i smeten. Grädda under omrörning med en träslev tills omeletten stelnar men fortfarande är krämig på ytan. Värmen ska vara ganska hög. Skär bacon och bröd i tärningar (ta bort kanterna på brödet om du vill). Stek baconet utan fett i en teflonpanna. Lyft upp baconet (gärna med en hålslev) och låt flottet vara kvar i pannan. Fräs brödtärningarna i flottet tills de blir knapriga. Lägg spenaten på den färdiggräddade omeletten. Strö över bacontärningar och brödkrutonger. Peppra gärna lite extra.