Spenatris

Serverar: 4 portioner

Denna rätten kan ätas som det är, antingen med en grönsallad eller ha till kött, fisk eller fågel. Detta är en typisk rätt från Uruguay.

Ingredienser

  • 375 g spenat
  • 3 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 msk olivolja
  • oregano
  • muskotnöt (malen)
  • salt
  • vitpeppar
  • ev gratängost
  • Instruktioner

    Tina upp spenaten och sila den ordentlig så att inget vatten finns kvar. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Finhacka löken,vitlöken och paprikan. Fräs allt i en stekpanna med lite olivolja. Lägg i spenaten, och fräs det hela i cirka 10 minuter. Krydda. När riset är färdigkokt lägger du den också i stekpannan. Blanda det hela med spenaten. Sedan är det bara att krydda, servera, garnera gärna med lite gratängost. SMAKLIG MÅLTID!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben