Lax med spenatris

Klokhet och styrka ger den här maträtten dig- och gott är det också.

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 200-300 g sköljd färsk spenat, grovhackad
  • 1 msk flytande margarin
  • Saften från en halv citron
  • 4 laxkotletter/laxfilé
  • Lite matfett till stekning
  • 4 msk Crème Bonjour Örtagård
  • Färsk dill efter smak
  • 1 lime, rivet skal
  • 1-2 skivor rostat bröd
  • 4 tomater
  • 2 vårlökar
  • Svarta oliver
  • Färsk basilika
  • God olivolja
  • Salt
  • Peppar färskmalen
  • Instruktioner

    1. Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
    2. Ånga spenaten i flytande margarin i en gryta tills den mjuknar och vänd ner det kokta riset. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
    3. Skär tomaterna i skivor och vårlöken i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat tillsammans med oliverna. Droppa över lite olivolja, krydda med salt och färskmalen peppar. Dekorera med basilika.
    4. Stek laxen i stekpannan i lite matfett i ca 5-6 minuter på varje sida.
    5. Hacka dillen, smula sönder det rostade brödet och vänd ner allt tillsammans med det rivna limeskalet.
    6. Lägg upp laxen på tallrikar och lägg en msk Crème Bonjour ovanpå. Fördela brödsmuleblandningen ovanpå och servera med spenatris och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben