Black eye-bönbollar med chili och lime

Serverar: 4 portioner

Det finns bara tre S att säga om dessa bollar. Smarriga, smakrika och riktiga superbollar! Glutenfria, laktosfria och äggfria.

Ingredienser

  • 2 burkar black eye-bönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk grön chili
  • 1 grön paprika
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Limesås
  • 2 dl yoghurt eller créme fraiche, t ex sojayoghurt eller Oatlys iFraiche
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • ½ tsk sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Spenatris
  • Ris för 4 personer
  • 1 påse spenat, á 70 g
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Häll ner i en matberedare och mixa till en puré. Skrapa ner i en skål. Hacka vitlöksklyftan, chili och paprika fint. Blanda ner i bönsmeten tillsammans med majsstärkelse, limeskal, limesaft, salt och peppar. Forma till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    2. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål till limesåsen.
    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner spenaten.
    4. Servera black eye-bönbollarna tillsammans med limesås och spenatris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben